Nytt hopp i sikte för drönarfoto och drönarfilm

Postad i: Blogg
I dagens interpallationsdebatt (Interpellation 2016/17:82 Drönares klassning som övervakningskameror) förmedlade justitie- och migrationsminister Morgan Johansson efterlängtade och glädjande nyheter när det gäller kommande lagförändringar avseende användningen av drönare med kamera.

Man förbereder en remissrunda som ska gå ut redan under nästa vecka. Därefter ska frågan hanteras av Riksdagen. Vi får känslan av att man driver på detta för att få till en vettig situation, något vi alla välkomnar. Johansson uppger att det handlar om användningen i stort, vilket vi på Svensk Bostadsfilm tolkar som att en lösning är nära förestående för vår drönarfotoverksamhet.

Så till er mäklare och övriga kunder som längtar efter våra drönarbilder säger vi håll ut ett litet tag till! Snart är uppe i luften med våra drönare igen och kan bistå er med enastående drönarbilder och drönarfilm.

Här nedan kan du se den relevanta delen från debatten.

Källa: http://www.riksdagen.se/sv/webb-tv/video/interpellationsdebatt/dronares-klassning-som-overvakningskameror_H41082

Det mest komiska måste ändå sägas vara att de kameror som riksdagen själva använder sig av idag är ”uppsatta” och styrs från ett kontrollrum. Kamerorna kan riktas mot läktaren dit allmänheten har tillträde. Kamerorna saknat tillstånd och är alltså i lagens mening olagliga. Kanske en bra sak för oss 😉


pb_circlePhilippe Bendayan
CEO

Jag brinner för kreativ marknadskommunikation och strävar efter att ligga i framkant när det gäller nya applikationer utifrån teknikutvecklingen inom vårt arbetsområde. Jag tycker att det är fantastiskt roligt att få arbeta med och utveckla innovativa produkter och tjänster utifrån redskap som foto, film, 3D-visualisering och VR. Om du tror att våra tjänster skulle kunna hjälpa dig, tveka då inte att höra av dig. 070-626 32 34   philippe@svenskbostadsfilm.se