Virtuell Bostadsvisning – VR-visning ger nya möjligheter för mäklare och bostadsköpare

Postad i: Blogg
Du har säkert inte undgått all den uppmärksamhet som Virtual Reality fått den senaste tiden. Blir årets julklapp ett par VR-glasögon? Vi hoppas det! I takt med att nya och spännande visualiseringstjänster växt fram har även VR-glasögonen blivit allt vanligare. 

 

Virtuell bostadsvisning – VR-visning

Under hösten har Svensk Bostadsfilm introducerat Virtuell Bostadsvisning. Tjänsten erbjuder ett nytt och spännande sätt för bostadsköpare att uppleva sitt framtida boende och marknadsförs som VR-visning. Tjänsten finns tillgänglig i de 3D-modeller (3D-visningar) bolaget producerar.

VR-visning

Tekniska förutsättningar

För att kunna se våra 3D-modeller via VR-visning krävs för närvarande att användaren har tillgång till en mobiltelefon med Android OS 4.4.4. eller högre. Vidare krävs självklart även någon typ av VR-glasögon För Google Cardboard krävs en skärmstorlek mellan 4,5″ – 5-5″ och för Samsung Gear VR krävs minst Galaxy S5 eller högre. Stöd för Iphone och IOS kommer inom kort.

Så här går det till

Surfa in på mäklarens hemsida med hjälp av din mobiltelefon (förutsätter naturligtvis att mäklaren tillhandahåller VR-visning) och gå därefter till önskad objektbeskrivning av det objekt du är intresserad av och klicka igång 3D-visningen. Därefter klickar du på de små glasögonen längst nere till höger (se bilden nedan).

3D-visning

Efter att du klickat på glasögonen öppnas nedanstående fönster i 3D-modellen, här väljer du vilken typ av VR-glasögon du tänker använda dig av. Samsung Gear VR har en kontakt som ansluter till telefonen, medan Google Cardboard saknar detta. Om du har ett annat VR-headset så fungerar i regel Google Cardboard lika bra till detta. Stöd för iPhone kommer inom kort.

vr1

Om du valt Google Cardboard så får du denna information och en länk till VR-appen som du behöver ladda ner och installera för att kunna se på vår VR-visning.

vr2

Om du däremot klickade på Samsung Gear VR så kommer denna sida upp, även den med en länk till passande VR app.

Samsung Gear VR

Testa gratis fram till 31/12*

Tjänsten VR-visning™ är kostnadsfri och tillgänglig i samtliga 3D-modeller fram till den 31/12  2016. Något som underlättar för mäklare som vill testa den nya tjänsten och få möjlighet att ge sina kunder en försmak av den nya teknikens spännande möjligheter och fördelar.  Efter nyår kommer tjänsten att finnas tillgänglig som en av flera tilläggstjänster kallade 3D+™.  Samtliga 3D+ tjänster beställs enkelt i samband med bokning på https://svenskbostadsfilm.se/boka

* VR-visning ingår i alla 3D-modeller fram tills 30/6 2017!

Framgångsrika mäklare utmärker sig

Allt fler mäklare inser värdet av moderna kommunikationsverktyg som 3D-visning och VR-visning. Tveka inte att höra av dig om du vill veta mer, boka in en träff eller få en demonstration av tekniken.

skandiamaklarna_vr

 


pb_circlePhilippe Bendayan
CEO

Jag brinner för kreativ marknadskommunikation och strävar efter att ligga i framkant när det gäller nya applikationer utifrån teknikutvecklingen inom vårt arbetsområde. Jag tycker att det är fantastiskt roligt att få arbeta med och utveckla innovativa produkter och tjänster utifrån redskap som foto, film, 3D-visualisering och VR. Om du tror att våra tjänster skulle kunna hjälpa dig, tveka då inte att höra av dig. Direkt: 08-559 23 558   philippe@svenskbostadsfilm.se

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *